هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر

ترویج تغذیه با شیر مادر، اولین گامی است که می‌توانیم در جهت سلامت نوزادان و مادران در دوره شیردهی برداریم. بدین منظور، پیدا کردن راه‌های مناسب جهت ترویج تغذیه با شیر مادر، حمایت از مادران در دوره شیردهی و آموزش مراقبت‌های بهداشتی از جمله شیردهی صحیح بسیار حائز اهمیت است. حمایت مستمر از مادران در دوره شیردهی می‌تواند تغییرات تدریجی و دائمی در زندگی اجتماعی آن‌ها ایجاد کرده و نهایتا سلامت جامعه را به همراه داشته باشد. هفته جهانی تغذیه با شیر مادر به منظور ترویج و تداوم شیردهی مادران سازماندهی شده است.

چرا هفته جهانی تغذیه با شیر مادر مهم است؟

انجمن جهانی تغذیه با شیر مادر (WABA)، سازمان بهداشت جهانی(WHO)  و صندوق بین المللی کودکان سازمان ملل متحد(UNICEF)  بنیان گذار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر هستند. هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، از تاریخ ۱ آگوست (۱۰ مرداد) شروع شده و تا ۷ آگوست (۱۶ مرداد) ادامه دارد. در این هفته، تقریبا در همه کشورهای جهان، همایش‌های مختلفی درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر برگزار می‌شود.
از اهداف اصلی هفته جهانی تغذیه با شیر مادر می‌توان به تشویق مادران به تداوم شیردهی، دستیابی به فواید باورنکردنی شیر مادر و محافظت از کودکان در برابر بیماری‌های کشنده از جمله زردی، پنومونی و وبا اشاره کرد.
با وجود اینکه تصمیم‌گیری برای شیردهی به نوزاد یک امر کاملا شخصی است، بسیاری از متخصصان اطفال بر ترویج تغذیه با شیر مادر و تداوم شیردهی تاکید دارند.

تغذیه با شیر مادر برای نوزاد چه فوایدی دارد؟

شیر مادر حاوی ترکیب مناسبی از چربی، ویتامین‌ و پروتئین‌ است. به همین دلیل، یک تغذیه ایده‌آل و ضروری برای رشد نوزاد محسوب می‌شود. آنتی بادی موجود در شیر مادر به مقاومت بدن کودک در برابر عوامل ویروسی و باکتریایی کمک می‌کند. همچنین تغذیه با شیر مادر می‌تواند ریسک ابتلای کودک به بیماری‌هایی مثل آسم و آلرژی را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است کودکانی که به مدت ۶ ماه از شیر مادر تغذیه می‌کنند، کمتر دچار عفونت گوش میانی، بیماری‌های تنفسی و اسهال می‌شوند.
برخی محققان معتقدند که شیردهی می‌تواند باعث افزایش میزان IQ کودک شود. علاوه بر این، ارتباط فیریکی و لمس پوست مادر، به کودک کمک می‌کند که احساس امنیت بیشتری کند. شیردهی مناسب باعث تنظیم وزن کودک می‌شود و از چاقی بیش از حد او نیز جلوگیری می‌کند.

شیردهی برای مادر چه فوایدی دارد؟

شیردهی با مصرف کالری بیشتر، کاهش وزن پس از زایمان را تسریع می‌کند. همچنین آزادسازی هورمون اکسی توسین حین شیردهی، کمک می‌کند تا رحم مادر زودتر به اندازه قبل از حاملگی برگردد و میزان خونریزی آن نیز کاهش یابد. از طرفی خطر ابتلا به سرطان سینه و پوکی استخوان در مادرانی که به نوزاد خود شیر می‌دهند، کمتر است.

ببمام ؛ حامی ترویج شیر مادر

به دلیل اهمیت تغذیه با شیر مادر و ترویج و تداوم شیردهی مادران ایرانی، ببمام در تلاش است از مادران در دوره شیردهی حمایت کند. اگر می‌خواهید در رابطه با این موضوع مقاله‌های بیشتری مطالعه کنید، روی ببمام کلیک کنید.

Leave a comment